perjantai 5. tammikuuta 2018

Kalkkimaalilla maalaaminenMoikka! Tänään ajattelin esitellä teille peilin, jonka kehykset maalasin kalkkimaalilla. Maalasin kehykset jo kesällä mutta kuvat hautautuivat muistikortin uumeniin, kunnes tänään kuvia selatessa satuin ne taas löytämään. :) 

Mikä ihmeen kalkkimaali? 

Kalkkimaali on myrkytyn maali, joka koostuu mineraaleista, väripigmenteistä ja vedestä. Myrkyttömyyden ja hajuttomuuden takia maali on erittäin turvallinen ja sopii tavallisia maaleja paremmin esimerkiksi astmaatikolle ja allergisille. Myös lapset voivat hyvin osallistua kalkkimaalilla maalamiseen. Maali sopii huonekaluille, sisustusesineille, seinille, kattoon ja  jopa lattioihin.

Pohjatyöt voi unohtaa täysin kalkkimaalilla maalatessa! Maali nimittäin tarttuu ja peittää hyvin lähes mitä tahansa, ilman että hiot tai muutoin esikäsittelet maalattavaa pintaa. Ainoa poikkeus on tietenkin silloin, jos maalaat pintaa, jonka vanha maalikerros lohkeilee voimakkaasti, ethän halua että uusi kerros irtoaa vanhan mukana. Maalattava pinta kannattaa ennen maalaamista puhdistaa pölystä.  

Kalkkimaalit ovat vesiliukoisia ja niitä voi sekoitella keskenään haluamansa sävyiseksi. Maaleissa on ihania sävyjä, jotka kuivuttuaan ovat pehmeän himmeitä ja mukavan rustiikkisia. Pensselin jäljet saavat näkyä lopputuloksessa! Pinnan voi halutessaan vielä lakata tai vahata kestämään kovaakin kulutusta. 

Lähtötilanne, peili on jykevännäköinen tummien kehysten vuoksi.


Ja sitten hommiin...

Maalasin siis suuren peilin, joka on ostettu Jyskistä. Peilin kehys oli hopean harmaa ja melko tumma. Kehykset olivat nätit noinkin mutta en kuitenkaan pidemmän päälle enää tykännyt kehyksistä, ne vaikuttivat niin raskailta. Muutto pienempään asuntoon viimeisteli maalauspäätöksen ja päätin kokeilla kalkkimaalia, jota ostin Joensuun Sarustiikasta. Maaleja on myynnissä myös esimerkiksi Prismoissa. 

Pyyhin kehyksistä pölyt pois ja suojasin peiliosan sanomalehdellä. Peili pötkötti lattialla ja maalasin sen kahteen kertaan kalkkimaalilla. Ensimmäinen kerros oli jo todella peittävä mutta maalasin varuilta vielä toisen kerroksen, jotta lopputuloksesta tuli taatusti peittävä. Käytin Vintage Paintin väriä Pearl Grey, joka on omaan silmään valkoinen, harmaan vivahdetta siinä ei mielestäni ole. Tulos on nätti ja pehmeä, peilin yleisilme muuttui todella paljon tällä tuunauksella. :) 


Mitäs mieltä olet? :) Helppoa ja hauskaa maalamista, kun ne tylsät pohjatyöt voi sivuuttaa..;) Oleto kokeillut tai aiotko kokeilla? Itse voisin maalata vaatekaapin tällä maalilla, samoin pieni kenkäkaappi kaipaisi piristystä. 

Leppoisaa viikonloppua! 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti