sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Ihanan pehmeät sukat ja tähti kirjoneulekuvio


Heis. :)  Nyt voisin sanoa että ihme on tapahtunut: neulon villasukkia! Villasukat on niiiin ei minun juttuni. Mutta kuinka ollakkaan, tää onkin ollut ihan hauskaa ja kohta on ensimmäinen sukka valmis. 

Valitsin helpon ja yksinkertaisen mallin: varren aloitin muutamalla kerroksella joustinneuletta, jonka jälkeen vaihdoin sileään neuleeseen ja tein kirjoneuleena tähtiä ympäri vartta. Postauksen lopusta löydät kirjoneulekaavion kolmeen erilaiseen tähtikuviion! 

Käytän sukkiin kahta eri lankaa:

Ensimmäinen langoista on Dropsin Lima , joka on 65% lampaanvillaa ja 35% alpakkaa. Limasta minulla on käytössäni kahta erisävyä: luonnonvalkoinen ja beige, joka tosin taittaa mielestäni aika voimakkaasti harmaaseen. 

Ylellistä hienosteluhöttöilyä sukkiin tuo pehmeääkin pehmeämpi (tästä pehmeydestä joka vessapaperi Lambi lammas olisi kateellinen) Dropsin Melody. Melody on 71 % alpakkaa, 25% villaa ja 4% polyamidia. 

Lankojen hinnat eivät päätä huimaa: Melody näyttäisi olevan tarjouksessa 3,35€ / kerä ja Lima on 1,70€ kerä!

Puikkoina on tällä kertaa 6mm pyöröpuikot (siksi koska inhoan neuloa villasukkia perinteisesti viidellä puikolla!). Tästä seuraavasta informaatiosta tulisi varmasti toruja ja soosoo sanomista, jos joku pro villasukantekijä kuulisi: Teen sukat käyttäen kahta lankaa, paitsi tähtikuviot teen vain yhdellä langalla. Moka lankoja tilatessa, tummempi pörröinen Melody -kerä jäi nimittäin ostamatta. En malttanut odottaa uutta lankatilauksen tekoa vaan kokeilin olisiko virhe niin suuri. Ihan hyvin tähdet näyttävät neuleeseen istuvan, vaikka tähtien kohdalla lanka onkin ohuempaa. Ei tuo onneksi hirveästi häiritse. :) 

Hmm ihanaa pehmoista höttöä... Lisäilen taas kuvia kunhan sukat ovat valmiit. Tässä vielä ne kirjoneule tähdet, muista tehdä kuvio ylösalaisin, jotta se tulee sukan varteen oikein päin. :)

Kuvahaun tulos haulle star knitting chart
Kuva: https://i.pinimg.com/originals/a3/a9/13/a3a9132e9089d462fd95e97741c3d3bb.png

1 kommentti: