lauantai 14. lokakuuta 2017

Yksiön sisustuksesta...


Yksiön sisustaminen...mistähän aloittaisin. Asuin ennen 65 neliöisessä asunnossa, joten muutto 30 neliöiseen yksiöön oli melkoinen harppaus. Kuukauden asunnossa asumisen jälkeen voin kuitenkin kertoa vähän ennakkoluuloistani ja siitä, miten täällä on mennyt. :) 

Ahdasta? -Ei välttämättä. Ainakin itse olen saanut kaikki tarpeelliset asiat hyvin ja käytännöllisesti esille tai kaappiin säilöön ja olen viihtynyt uudessa kodissa tosi hyvin. Olen vältellyt isoja huonekaluja ja hankkinut vain tarpeellisia ja käytännöllisiä kalusteita. Tori.fi on ollut käytössä tiuhaan tahtiin kun kalusteet ovat vaihtaneet omistajaa, olen ostanut ja myynyt Torissa ja kaupat on aina hoidettu hymyssä suin. Kylppäriin mahtuu hyvin pesukone, se oli tärkeää tarkistaa jo näytössä. 

Työskentelytila on ollut hieman kiven alla. Tarvitsen melko paljon tilaa, teinpä sitten kouluhommia tai käsitöitä. Levittäydyn vähän sinne sun tänne ja tälläkin hetkellä osa kouluprojektista on ruokapöydällä ja osa matolla, keskellä lattiaa. Työpöytää en ole ikinä oppinut käyttämään. Oma työhuone olisi ihan loistava, voisi levittäytyä kunnolla ja sulkea oven lähtiessään, ettei räjähtänyt projekti näkyisi muualle asuntoon. Työhuone joutuu valitettavasti olemaan pelkästään haaveissani vielä jonkin aikaa.

Entä kaappitila? Kausivaatteet on varastossa ja esimerkiksi vähemmän käytetyt astiat yläkaapeissa. Lajittelen ja kierrätän jätteet mahdollisimman nopeasti, joten nekään eivät vie keittiössä tilaa. Siivouskaappiin mahtuu hyvin kaikki oleellinen imurista työkalupakkiin ja vaatteille on lipasto, jossa on suuret vetolaatikot. Kengät minulla on kätevässä kenkäkaapissa, joka ei vie juurikaan tilaa ja se toimii samalla eteisen sivupöytänä. 


Tylsää? -Muuton jälkeen tuntui siltä. Ajattelin että tässä sitä nyt ollaan saman järjestyksen kanssa seuraavat sata vuotta! Löytyykö muuten muita, joista on parasta vaihtaa järjestys? Koko tila ja sen energia muuttuu kun järjestys vaihtuu! Jokin unohtunut esine saa uuden valon ja näyttää uudelta kun sen paikkaa vaihtaa. Vaihdan järjestystä yleensä silloin kun tila alkaa tuntua tylsältä tai synkeältä. Vuodenajat ja juhlat (esim joulu) vaikuttavat myös. 

Pimeää? Täällä on pienehköt ikkunat, eikä aurinko juurikaan paista sisään varsinkaan näin syksyllä mutta valoa on ollut ihan tarpeeksi. Vaaleat seinät ja vaalea lattia ovat avain asemassa. :)

Lemmikit? Miulle kissojen viihtyvyys on tarkeää. Jo asunnon näytössä katsoin että kylppäriin mahtuu hyvin kissanvessa, tämä oli oikeasti aika iso asia, sillä pitäähän kissan päästä helposti asioilleen. Täällä on myös raapimispuu ja laatikoita ja koreja piiloleikkejä ja nukkumista varten. Kissa pääsee myös halutessaan ikkunalaudalle katselemaan pihan tapahtumia. 

Sisustuksen yhtenäisyys on arvatenkin ollut melko helppo toteuttaa näin pienessä asunnossa. Mielestäni yksiössä yhtenäisyys on tärkeää, sillä suurimaan osan asunnosta näkee yhdellä kertaa. Levoton sisustus tai toisiinsa sopimattomat esineet tekisivät kodista helposti rauhottoman ja sekavan. Mielestäni koti on paikka, jossa on tärkeää pystyä rentoutumaan. En tarkoita että kaikilla pitäisi olla kotona valkoista tai harmaata, mutta kannattaa pitää mielessä toistuvat yhteinäiset värit ja samankaltaiset materiaalit, jotka sitovat sisustuksen yhteen. Mielen muuttuessa yksiön tunnelman saa nopeasti muuttettua: uusi matto, verhot tai hauskat tyynynpäälliset tekevät jo ihmeitä. 


Miau!

2 kommenttia:

 1. Järjestyksen vaihtaminen on parasta viihdettä! Meillä on 59-neliöinen kaksio, jonka olohuonetta vertaisin lähinnä jumppasaliin. Vaihdan järjestystä oikeastaan joka vuodenaika. :)

  Asuntosi vaikuttaa todella viihtyisältä ja kauniilta! Aivan ihanan valkoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa, jumppasali! Eli hyvin mahtuu pyörittelemään kalusteita :D kiitos kommentista <3

   Poista