sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Palmikko neulepaita + ohje!

Lupasin teille ohjeen palmikkopaitaan jo ajat sitten. Ohjeen kirjoitus viivästyi: kiirettä, väsymystä ja muita tekosyitä. Ja yksi todellinen syy, eli se että en keksinyt miten tekisin palmikkoneuleen ruutupiirroksen helpoimmin ja parhaalla mahdollisella tavalla. Vanhan piirroksen ja Paintin avulla sain kuin sainkin jotain aikaiseksi, toivottavasti tulos miellyttää myös teitä! On se kumma, tiedän tasan tarkkaan miten paita on tehty mutta ohjeen tekeminen on jotenkin vaan niin vaikeaa. Ohjeen pitää aueta toiselle ihmiselle, eikä vain minulle. Kysykää HETI jos jotain epäselvyyksiä ilmenee, tämän ohjeen teko ei ollut miun pala kakkua. Mutta tässä se nyt olisi! :)

PALMIKKO PAITA
koko xs/s
Tarvitset 8mm pyöröpuikot (80 cm) ja niille sopivaa lankaa. Esim Dropsin Cloud. 
Neulo aina kerroksen viimeinen silmukka oikein. Nosta kerroksen alussa ensimmäinen silmukka neulomatta, näin reuna pysyy suorana. 
Etukappale: Luo 48 silmukkaa koon 8 pyöröpuikoille. Aloita 2 oikein, 2 nurin joustinneule, neulo kunnes työn korkeus on 2 cm.
Neulo 6 s oikein, (aloita ja lopeta kerros aina 6 oikein neulottuun silmukkaan, nurjalla puolella nurjaan) aloita sitten mallineule: neulo ruutupiirroksen mukaan, toista mallikerta yhteensä kaksi kertaa. Neulo kerroksen loput 6 s oikein. Jatka neulomista neulomalla palmikkoneuletta toistaen piirroksen kerroksia 1-12. 
Kun työn pituus on 40 cm, päätä kummasikin reunassa kädentietä vartenn 4 s (=44s). Kun työn korkeus on 55 cm, päättele keskimmäiset 16 s pääntietä varten. Neulo sitten molemmat olkapäät erikseen näin: neulo olkapään silmukoilla 2 cm ja päättele silmukat löyhästi.  
Takakappale: Tee takkakappale samalla tavalla kuin etukappale, mutta tee siitä 8 cm pitempi. 
Yhdistä kappaleet toisiinsa, jätä helmaan halkiot (n. 15 cm etukappaleen helmasta mitattuna), eli älä ompele kappaleita helmasta kiinni toisiinsa. 
Hihat: Neulotaan tasona pyöröpuikolla.
Luo 26 s pyöröpuikolle nro 8. Neulo sileää neuletta. Kun työn pituus on 10cm, lisää kumpaankin reunaan 1 s, toista lisäykset joka 6. krs 11 kertaa (kokeile ja mittaile hihaa, tarvitseeko lisäyksiä enemmän vai vähemmän!) Kun työn pituus on n. 54 cm päättele silmukat löyhästi. Ompele hihan reunat kiinni toisiinsa neulalla ja langalla ja yhdistä hihat kiinni neuleeseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti