torstai 13. lokakuuta 2016

Helppo villamatto + ohje!Heippa hei ja mukavaa alkavaa viikonloppua! Päivät senkuin vain lyhenee ja kylmenee, tuntui että se tapahtui ihan yhtä äkkiä! Viikonlopun projektina minulla oli ihan extempore matto. Prisman reissulla törmäsin Novitan Lumo- lankaan ja otin sitä testiksi kotiin. Keksinkin samantien yhdistää Lumon ja nurkissa pyörivät valkoiset Isoveli langat yhteen suuren virkkuukoukun kanssa. Ja siitä alkoi yhden illan mattoni. Nopea ja helppo tehdä, just parasta viikonloppu tekemistä. Matosta tuli ihanan pehmeä ja lämmin jalkojen alla, juuri sellainen mitä tähän vuoden aikaan tarvitaankin. 

Matto on tehty ihan vain ympyrän perusohjeella. Kirjoitan ohjeen tähän postaukseen ja lisäksi jaan myös linkin ohjevideoon. Matto on helppo myös aloittelijalle, katsomalla ohjevideon pääsee jyvälle nopeasti. Tein videon englanniksi mutta kielellä tuskin on väliä, tosi simppeli juttu! Se kuinka suuri matosta tulee, on jokaisen päätettävissä. Minun mattoni ja ohje on tehty halkaisijaltaan noin 120 cm olevalle matolle.VILLAINEN MATTO

Tarvikkeet: Novita Lumo 300g (2 kerää)
                   Novita Isoveli 400g (4 kerää)
          Virkkuukoukku 10 mm

Lyhenteen: kjs = ketjusilmukka 
     s = silmukka
  p = pylväs
         

Matto virkataan käyttäen molempia lankoja yhtä aikaa. Kerroksen alussa tehdään aina 3 kjs, joka lasketaan ensimmäiseksi pylvääksi. Kerroksen lopussa silmukat yhdistetään piilosilmukalla kerroksen alussa virkattuun kolmanteen ketjusilmukkaan. 

1. krs: Luo 4 ketjusilmukkaa (=aloitussilmukka + pylväs). Tee aloitussilmukkaan 9 pylvästä 
2. krs: 2p jokaiseen silmukkaan 
3. krs: 1p, 2p koko kerroksen ajan
4. krs: 1p, 1p, 2p koko kerroksen ajan
5. krs: 1p,1p,1p,2p koko kerroksen ajan
Jne. Tee niin monta kerrosta kuin haluat! :)

Eli jokaisella kerroksella lisäysten väliin tulee aina yksi pylväs lisää. Ympyrästä tulee tasainen, eikä se ala kupruilla, kun lisäyksiä tehdään tasaisesti. 


 Tuo hauska Lumo lanka on syksyn 2016 kausilankaa eli kannattaa hommata nopeasti jos mielii saada tätä muhkeaa mukavuutta! Lahden Tokmannilla ainakin näytti olevan lankaa vielä jäljellä, samoin Prismassa. 


8 kommenttia:

 1. Kissatkin taitaat tykätä lämpimästä matosta. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä niille nokoset on kelvanneet, toinen aina kaivautuu maton alle :D sitä samaa! :)

   Poista
 2. Kaunis matto! Itsekin olen himoinnut tuota Lumo-lankaa juurikin tuossa värissä, jota käytit mattoosi, mutta en tajunnut ostaa sitä silloin kun se oli tarjouksessa ja nyt ei oikein meinaa tuota väriä enää löytyä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O ou.. :D Novitan nettikaupassa saattais olla vielä!:)

   Poista
 3. Todellakin kaunis. Ja tarkastajatkin taisivat hyväksyä:)

  VastaaPoista
 4. Näyttää kivalle, tuo heti mukavaa lämpöisyyttä kotiin :) pitääkin käydä hypistelemässä tuota lankaa. Tarttis jonkun virkkausproggiksen alle, kun en ole pitkään aikaan virkannut mitään.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 käy ihmeessä, itse aloin haaveilla muhkeasta löllötyynystä, tällä langalla sais ihanan!

   Poista