tiistai 20. syyskuuta 2016

Neulottu palmikko tyynynpäällinen


Moimoi.:) Haluan esitellä teille ehkäpä yhden lemppari neuletyöni. Olen neulonut tämän tyynynpäällisen joulun aikoihin vuonna 2013. Ja joka syksy olen kaivellut sen esille; se sopii minusta hyvin sisustukseen vaikka sisustus muuttuukkin vähän väliä. Lämmin ja muhkea (niin vaatteissa kuin sisustuksessakin) kun yksinkertaisesti vain näyttää hyvältä syksyisin ja talvisin. Tutkailin blogiani ja olin kirjoittanut tyynystä tuolloin vuonna 2013 melko katkeran oloisen päivityksen, ompeluosuus oli takkuillut...:D Näin jälkeenpäin työnjälki on mielestäni siisti, eikä neuleessa käytetty lanka ole nyppyyntynyt laisinkaan. Lankana tyynyssä on Novitan Naava, alpakkasekoite lanka, jossa suurinosa kuitenkin akryylia (60 % akryyli / 20 % alpakka / 20 % villa). Pehmeä ja kaunis lanka kertakaikkisesti. Puikot olivat kokoa 7.  
Tyynyn mitat ovat noin 50 x 30 cm.

Tyyny on tehty kutakuinkin näin (kirjoitan nyt ohjeen ja työvaiheet niinkuin ne muistan, ohje on omasta päästäni!).

 Luo 84 s. 

Työ on neulottu ainaoikealla, vain palmikoiden kohdalla neulotaan nurjalla puolella nurjaa. 

1. kerros: Neulo kaikki silmukat oikein työn oikealla puolella.

2. kerros: Nurjalla puolella neulotaan 20 s oikein, 8 s nurin, 10s oikein, 8s nurin, 10 s oikein, 8 s nurin, 20 s oikein. Palmikko muodostuu kolmen nurjana neulotun 8 silmukan kohdalle.

 Neulo näitä kahta kerrosta muutama sentti, tee palmikko työn oikealla puolella eli kun olet neulonut ensimmäiset 20 s, ota 4 silmukkaa apupuikolle työn eteen odottamaan, neulo seuraavat 4 s ja sen jälkeen neulo apupuikolla odottavat silmukat - toista palmikko jokaisen kolmen 8 silmukan ryhmän kohdalla joka 10. kerros.  Kunnes työ on haluamasi korkuinen, päättele silmukat löyhästi ja katkaise lanka. 

Tyynyn toisella puolella oleva kangas on Euronkankaasta. Leikkasin kankaasta neulepuolta vastaavan kokoisen palan (neuletta oli hieman venytetty: saumanvarat!). Ompelin ensiksi vetoketjun toiselle lyhyelle sivulle, sen jälkeen ompelin muut saumat yhteen. Yhteen kulmaan lisäsin vielä tupsun, jonka kiinnitin saumojen ompelun yhteydessä. 

Huhhui, saattekohan tästä ohjeestä mitään tolkkua? Kysykää ihmeessä lisää. :)
 Jokohan sitä ensi kerralla voisin esitellä jotakin näistä langoista valmistunutta? ;)

8 kommenttia:

 1. Aivan upea tyynynpäällinen, ajattoman tyylikäs :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana ja täydellinen kylmään vuodenaikaan :) Itsekin olen räpeltänyt yhden palmikkotyynynpäällisen ja se on ylpein käsityöni minkä olen vielä tehnyt.

  VastaaPoista
 3. Hihii palmikot onkin niin ihania! Yksinkertaiset on aina enemmän miun makuun kuin monimutkaiset! Löytyykö siun tyynystä kuvia? :)

  VastaaPoista
 4. Jotenkin tosi symppis tyyny! Jos meillä ois koristetyynyjä, tykkäisin kans tehdä jotain tuollaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni!<3 ei tyynyjä..? Kuulostaa "rajulta", meillä on varmaan miljoona, ehkä lempiasiani sisustuksessa onkin juuri tyynyt haha :)

   Poista
  2. Ostin Ikeasta pari tyynyä tuomaan sohvalle väriä ja käytettäväksi, kun haluaa makoilla pää toisen sylissä. Toisen tyynyn tämän hetken sijaintia en tiedä ja toinen on nostettu selkänojalle ettei oo eessä :D Eli ei, ei tyynyjä :D

   Poista
  3. Haha eikä, ei voi muuta sanoa kuin että hyvä yritys! :D

   Poista