sunnuntai 8. toukokuuta 2016

KORIMalli: Omasta päästä
Lanka: SMC Catania, 100% puuvilla
Koukku: 3 mm
Kangas: verhoilukangasta, Eurokangas

Heissan! Ihanat kirjovirkkaukset jatkuvat ja nyt on vuorossa veikeä kori. Tästä tuli aika hauskannäköinen! Yritän nyt kirjoittaa vähän virkkausohjetta tähän, muistamiseksi itsellekkin. Korista voi tehdä niin suuren tai pienen kuin haluaa, korin lopullinen koko riippuu pitkälti siitä kuinka suuren pohjan tekee. Kori aloitetaan virkkaamalla pohja, eli virkataan ympyrä. Minun ympyrästäni tuli halkaisijaltaan n. 15 cm kokoinen, silmukoita viimeisellä kerroksella on 82.

Ympyrän virkkaaminen -> Kori

Ympyrä virkataan spiraalina, tasareunaisen ympyrän saa tehtyä luottamalla silkkaan matematiikkaa ja yksinkertaiseen kaavioon. Jokaisella kerrokselle lisätään silmukoita tasaisin väliajoin.
 1. Virkkaa 6 ketjusilmukkaa ja yhdistä ne lenkiksi piilosilmukalla.
 2. Virkkaa lenkkiin yksi kerros kiinteitä silmukoita.
 3. Lisäys jokaiseen silmukkaan
 4. Lisäys joka toiseen silmukkaan
 5. Lisäys joka kolmanteen silmukkaan
 6. Lisäys joka neljänteen silmukkaan
 7. Jne.
Kun pohja on riittävän suuri, siirry tekemään korin reunoja. Reunoihin ei tarvitse tehdä enää lisäyksiä. Minä teen reunan siten että käännän työn ympäri ja alan virkata toiseen suuntaan. Otan edellisen kerroksen silmukasta sisemmän reunan, joten korin reunasta tulee kulmikkaampi. Virkkasin korin kuvioinnin ruutupaperille piirrettyä kaaviota apuna käyttäen. Jos kirjovirkkaus ei vielä onnistu, niin suosittelen tutkimaan asiaa Virkkuri -kirjasta. Sieltä löytyy ihan parhaat ja selkeät ohjeet kirjovirkkauksen saloihin! :) 4 kommenttia:

 1. Kivan näköinen kori. Ja niitähän ei ole koskaan liikaa 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, aina löytyy paikkaa vailla olevaa pikkutavaraa :D

   Poista
 2. Tosi sievä kori! Itsekin innokas virkkaaja ja muutaman kerran olen kirjovirkkaustakin testannut.. Koukuttavaa puuhaa!

  www.kylasepanemanta.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, miekin välillä innostun ehkä liikaakin :D

   Poista