keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Vinoneliö peitto

Vinoneliö peitto on helppo ja nopea tehdä erivärisistä langoista. Kevyt peitto valmistuu isolla virkkuukoukulla nopeasti, eikä malli ole vaikea oppia.

Tein peiton 8 mm koukulla ja lankana käytin kaapin perukoilta löytyneitä jämäkeriä. Peittoon tarvitset neljää eriväristä lankaa, esimerkiksi Novitan 7 Veljestä, jota itse käytin. Valitse lanka mielesi mukaan, paksuudella ei ole niin väliä mutta mitä ohuempi lanka, sen ilmavampi peitto.  Vinoneliön ohjeen näet ylhäällä olevasta kuvasta. Tee peitosta niin iso tai pieni kuin haluat.  Reunapalat ovat ohjekuvassa olevan vinoneliön puolikkaita, katkaistu joko vaaka- tai pystysuunnassa keskeltä.

Peitto on virkattu kertaaleen ympäri kiinteillä silmukoilla, kulmiin lisäsin vielä tupsut. 

6 kommenttia:

 1. Hei! Kiva idea ja hieno toteutus :) Minkä kokoinen valmis peitto on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi ja kiitos! :) suurinpiirtein 1x1,3 m (leveys,pituus). Pituutta olisi voinut olla ehkä enemmänkin mutta jätin tällä kertaa tämän kokoiseksi :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Miulla meinas ensin tulla harmistus tuon keltaisen kanssa, se kun on jotenkin vaikee väri. Onneksi se olikin lopulta sulassa sovussa muiden värien kanssa :)

   Poista
 3. Tosi kiva, pitäis kokeilla itsekkin tehdä. Mulla kans noi isot koukut on lemppareita, tulee paljon nopeempaa valmiiksi, ja se on hyvä tämmöselle hätähousulle :D

  VastaaPoista