keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Virkatut tossut talveksi


Virkkasin poikavauvalle ihanan lämpöiset tossut merinovillasta. Tossujen idea on yksinkertainen ja tein tossut "perustossu" ohjeella, jolla yleensä teen tossujen pohjat. Läpän tekeminen ei ollut vaikeaa, tein ensiksi ketjusilmukoita kohtaan, josta läppä alkaa ja virkkasin edestakaisin takareunan kautta kiertäen, etureuna jäi siis avoimeksi. Tossujen läppään ostin söpöliini nallenapit, nappien valinta valtavasta lankakaupan valikoimasta oli varmasti vaikeinta näitä tossuja tehdessä! 4 kommenttia:

 1. Ihanat tossut! Tekee mieli kaivaa itsekin koukku käteen ja kokeilla syntyisikö jotain noin söpöä. :)

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtavat! Ihanimmat mitä olen netistä löytänyt. Olisiko sinulla antaa tossujen ohjetta, itse kun en ole vuosikymmeniin virkkaillut mitään? Taitava olet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Esimerkiksi tällä ohjeella voit harjoitella tossujen tekoa http://taikinainen.blogspot.fi/2014/09/virkatut-tossut-vauvalle.html?m=1
   Linkin takaa löytyy suomenkieliset ja kuvalliset ohjeet, joilla pääset helposti tossujen virkkauksen alkuun :) oma käsiala vaikuttaa aina tulokseen, itse yleensä muuttelenkin ohjeita itselle sopivaksi ja oman näköiseksi. Mutta tosiaan, katso tuo linkki niin pääset kärryille! Tsemppiä käsitöihin!

   Poista